فایل های اورجینال لیمان

فایل های اورجینال لیمان

به فروشگاه ما خوش آمدید.

تحقیق با موضوع خانواده و نقش آن در گرایش جوانان به نماز

تحقیق با موضوع خانواده و نقش آن در گرایش جوانان به نماز
تحقیق با موضوع خانواده و نقش آن در گرایش جوانان به نماز 22صفحه قالب ورد قابل ویرایش
دسته: علوم اجتماعی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 34 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 22

قیمت فایل: 15,600 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.

پرداخت و دانلود

توضیحات:

تحقیق با موضوع خانواده و نقش آن در گرایش جوانان به نماز

22صفحه قالب ورد قابل ویرایش

بخشی ازمتن:

چكیده
مهمترین دوره عمر انسان دوران نوجوانی و جوانی است این دوره مصادف است با بروز بیداری های متعدد كه هر كدام می توانند زمینه ای باشند برای رشد و سعادت و در صورت عدم هدایت آنها موجب بدبختی و سقوط انسان می شود مانند: بیداری فطرت، بیداری مذهب، بیداری جهان بینی و بیداری وجدان
در هر كدام از بیداری ها باید به تربیت صحیح، محیط مناسبی را بوجود آورد تا رشد و تعالی جوان را به همراه داشته باشد. در دوره جوانی، شرایط و امكاناتی پدید می آید كه گرد و خاك فطرت به كنار می‌رود و با هشیاری فطرت مذهب هم بیدار می شود. این بیداری در نوجوان عاملی برای رشد معنوی و اخلاقی می شود دید و بینش و نگرش خاص نسبت به جهان در او بوجود می آید جهان بینی او عوض می شود و وجدان هم در او بیدار شده و خود رای خویشتن قاضی و داور است اگر گناه و خطایی مرتكب شود خود را سرزنش می كند این بیداری خود از عنایات لطیف الهی و عاملی برای خود كنترلی است.
درآموزش و تعلیم هر موضوع، اصول و مبانی ساختار آن موضوع از اهیمت ویژه و اساسی برخورداراست نیاز به پرستش ونیایش یكی از نیازهای اساسی و عمیق است كه در عمق روان بشر وجود دارد. انسان به اقتضای فطرت الهی خود و به دلیل آنكه موجودی است چند بعدی و به اعتبار كرامتی كه دارای میل ها و جاذبه های معنوی است كه سایر موجودات فاقد آن هستند.
بنابراین در دعوت جوانان و نوجوانان به دین و نماز باید به گونه ای عمل كنیم كه آنها احساس آزادی كنند یعنی نباید هیچ گاه آنها را مجبور به دینداری كنیم یا برای انیكه مثلاً دیندار شوند به آنها مزایای زیادی بدهیم باید بتوانیم آنها را به عقیده ای معتقد كنیم، آن اعتقاد درونی خواهد بو. یعنی اعتقاد كه نه برای جلب منفعت است و نه به دلیل ترس از قدرت خانواده مهمترین متولی تعلیم و تربیت دین بچه هاست برای انجام درست اینكار باید ابتدا انس دینی ایجاد شود و بچه عادت كند به انجام تعالیم دینی از جمله نماز بعد معرفت دینی بوجود می آید با استدلال و تجربه و تحلیل مسائل دینی زمینه تفكر دینی فراهم می گردد برای تجزیه و تحلیل مسائل دینی، لازم است با استفاده از سخنان بزرگان، اشعار ارزشمند سعدی، مولوی. حافظ و ... زمینه جذابیت و آشنایی با رازها و اسرار نماز و تفكر برای نیل به معرفت دینی را فراهم كنند. نقش خانواده و اطرافیان در این دوره بسیار حساس است زیرا با هدایت جوانان به سوی انتخاب دوستانی شایسته و معاشرت با افراد باتقوا، امر در دست یابی به شاكله دینی مدد می رساند. در این مسیر كه انتخاب همنشین بسیار سفارش شده است. حضرت‌ علی (ع) می فرمایند: « از مصاحبت با مردم فاسد بپرهیز كه طبیعت تو به طور ناآگاه، ناپاكی و بدی را از طبع او می دزدد در حالیكه تو از آن بی خبری» یكی از بركاتی كه رفتن به مسجد و نماز دارد پیدا كردن دوستانی خوب و مؤمن است.
خانواده برای تربیت دینی و مذهبی فرزندان و ترغیب آنها به اقامه‌ی نماز باید صادق و راستگو باشند. این اصل اول است خداوند می فرماید: « الیه یصعد الكلم الطیب و العمل الصاح یرفعه(1) سخنان پاك به سوی او بالا می‌رود و عمل صالح به ان رفعت می بخشد» در خانواده هایی كه بزرگترها تظاهر به دینداری می كنند نمی‌توانند بچه های خود بخصوص نسل جوان را جذب دین و نماز نمایند. اصل دوم اینكه گاهی ممكن است پدر و مادر سختگیری كنند برای تعلیم مسائل دینی ولی اصل همان تشویق است. خداوند در قرآن می فرماید: « خدا كسی است كه با ملائكه بر شما درود می فرستد تا شما را از تاریكی به سوی روشنایی درآورد و به مؤمنان مهربان است.»(2)

چكیدهمهمترین دوره عمر انسان دوران نوجوانی و جوانی است این دوره مصادف است با بروز بیداری های متعدد كه هر كدام می توانند زمینه ای باشند برای رشد و سعادت و در صورت عدم هدایت آنها موجب بدبختی و سقوط انسان می شود مانند: بیداری فطرت، بیداری مذهب، بیداری جهان بینی و بیداری وجداندر هر كدام از بیداری ها باید به تربیت صحیح، محیط مناسبی را بوجود آورد تا رشد و تعالی جوان را به همراه داشته باشد. در دوره جوانی، شرایط و امكاناتی پدید می آید كه گرد و خاك فطرت به كنار می‌رود و با هشیاری فطرت مذهب هم بیدار می شود. این بیداری در نوجوان عاملی برای رشد معنوی و اخلاقی می شود دید و بینش و نگرش خاص نسبت به جهان در او بوجود می آید جهان بینی او عوض می شود و وجدان هم در او بیدار شده و خود رای خویشتن قاضی و داور است اگر گناه و خطایی مرتكب شود خود را سرزنش می كند این بیداری خود از عنایات لطیف الهی و عاملی برای خود كنترلی است.درآموزش و تعلیم هر موضوع، اصول و مبانی ساختار آن موضوع از اهیمت ویژه و اساسی برخورداراست نیاز به پرستش ونیایش یكی از نیازهای اساسی و عمیق است كه در عمق روان بشر وجود دارد. انسان به اقتضای فطرت الهی خود و به دلیل آنكه موجودی است چند بعدی و به اعتبار كرامتی كه دارای میل ها و جاذبه های معنوی است كه سایر موجودات فاقد آن هستند.بنابراین در دعوت جوانان و نوجوانان به دین و نماز باید به گونه ای عمل كنیم كه آنها احساس آزادی كنند یعنی نباید هیچ گاه آنها را مجبور به دینداری كنیم یا برای انیكه مثلاً دیندار شوند به آنها مزایای زیادی بدهیم باید بتوانیم آنها را به عقیده ای معتقد كنیم، آن اعتقاد درونی خواهد بو. یعنی اعتقاد كه نه برای جلب منفعت است و نه به دلیل ترس از قدرت خانواده مهمترین متولی تعلیم و تربیت دین بچه هاست برای انجام درست اینكار باید ابتدا انس دینی ایجاد شود و بچه عادت كند به انجام تعالیم دینی از جمله نماز بعد معرفت دینی بوجود می آید با استدلال و تجربه و تحلیل مسائل دینی زمینه تفكر دینی فراهم می گردد برای تجزیه و تحلیل مسائل دینی، لازم است با استفاده از سخنان بزرگان، اشعار ارزشمند سعدی، مولوی. حافظ و ... زمینه جذابیت و آشنایی با رازها و اسرار نماز و تفكر برای نیل به معرفت دینی را فراهم كنند. نقش خانواده و اطرافیان در این دوره بسیار حساس است زیرا با هدایت جوانان به سوی انتخاب دوستانی شایسته و معاشرت با افراد باتقوا، امر در دست یابی به شاكله دینی مدد می رساند. در این مسیر كه انتخاب همنشین بسیار سفارش شده است. حضرت‌ علی (ع) می فرمایند: « از مصاحبت با مردم فاسد بپرهیز كه طبیعت تو به طور ناآگاه، ناپاكی و بدی را از طبع او می دزدد در حالیكه تو از آن بی خبری» یكی از بركاتی كه رفتن به مسجد و نماز دارد پیدا كردن دوستانی خوب و مؤمن است.خانواده برای تربیت دینی و مذهبی فرزندان و ترغیب آنها به اقامه‌ی نماز باید صادق و راستگو باشند. این اصل اول است خداوند می فرماید: « الیه یصعد الكلم الطیب و العمل الصاح یرفعه(1) سخنان پاك به سوی او بالا می‌رود و عمل صالح به ان رفعت می بخشد» در خانواده هایی كه بزرگترها تظاهر به دینداری می كنند نمی‌توانند بچه های خود بخصوص نسل جوان را جذب دین و نماز نمایند. اصل دوم اینكه گاهی ممكن است پدر و مادر سختگیری كنند برای تعلیم مسائل دینی ولی اصل همان تشویق است. خداوند در قرآن می فرماید: « خدا كسی است كه با ملائكه بر شما درود می فرستد تا شما را از تاریكی به سوی روشنایی درآورد و به مؤمنان مهربان است.»(2)

فهرست برخی ازمطالب:

چكیده 1

مقدمه 3

نقش الگوی والدین 5

حساسیت نسل جوان 6

تشویق به ایمان و معنویت 7

نقش خانواده در تقویت رفتارهای مذهبی 7

چه كنیم تا جوانان دین را آسان بپذیرند؟ 8

شرایط مربیان دین 9

ارزش خانواده در تفكر اسلامی 9

ارتباط خانواده با محیط های آموزشی 10

مشكل مربیان در ارتباط با نوجوانان و جوانان 11

ضرورت توجه نماز 11

رعایت اعتدال در برخورد با جوانان 11

عكس العملهای مناسب در قبال رفتارهای دینی فرزندان 12

حضور در مجامع و محافل نماز باعث تشویق به این امر می شود. 12

ایجاد ارتباط بین زیبایی و نماز 12

علل بی توجهی به نماز در بعضی از نوجوانان و جوانان 13

در طریق اصلاح 13

شیوه های جلب و جذب جوانان به نماز 14

اعمال روشهای مناسب برای تشویق جوانان و نوجوانان به نماز 15

اصول اعمال روشها 16

قواعدی كه باید برای جذب فرزندان به نماز رعایت كرد 16

زمینه های دیگر 17

- پرهیز از این راه ها 18

- آثار اخلاقی و تربیتی نماز 18

- پاسخ به یك سوال و تأثیر تربیتی مراعات وقت نماز 19

- نتیجه گیری

قیمت فایل: 15,600 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.

پرداخت و دانلود

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر